Skip to Navigation
september 2011
26/9 2011

Hemma igen

Omgärdad av travar med böcker, sitter jag och pustar ut efter bokmässan. Jag har ju konsumerat som värsta amerikanen.

Två gånger stod Don Rosa på scenen och pratade om Ankeborg. Första gången på den lilla “Seriescenen”. Där var det så högljutt och svettigt att det var svårt att få med sig särskilt mycket förnuftigt. Sedan köpte jag frukost och då ljusnade det.

24/9 2011

Bokmässan i Göteborg

Hittills har det varit gott väder var enda gång jag anlänt till Göteborg. Fin stad.

Bokmässan är helt fantastisk. Ofantligt enorm och helt fylld till brädden med boksökande människor och outtömliga berg av böcker.

Det är så stort och ändlöst att det nästan känns som att vara på internett – fast man blir trött i benen.

22/9 2011

Johannes Kepler

Den familj som Johannes Kepler (1571-1630) föddes in i, tycks ha varit ett enda dårhus av fallen storhet och vanvettiga släktingar. Hans far var en obildad legoknekt och hustruplågare. Modern var en vresig tant vars fostermor brändes som häxa. Keplers faster förgiftades till döds; hans farbror drog på sig syfilis; och farfadern var stadens före detta borgmästare som var likgiltigt arrogant mot barnbarnen. När Kepler var tre år gammal reste föräldrarna ut i krig och lämnade barnet tillsammans med sin nyfödde epileptiska bror ett helt år i deras bisarra herrgård.

22/9 2011

Brott och straff

Tarjei Østrem Svalastog
19/9 2011

Lista över stenhårda förolämpningar

snoppnäsa
fulhuvud
molnhjärna
krutfjärt
dummerjöns
inälva

Och J-J. Rousseau var en riktig molnhjärna. Se bara vad han hade att säga om människorna — ja, alla människor i hela den mänskliga mänskligheten:

“Jag känner mig stå alltför mycket över dem för att hata dem. På sin höjd kunna de intressera mig tillräckligt för att jag skall känna förakt”